Del siden

Handelsinfo Agrovi

Vi udveksler erfaringer om bl.a. handelsstrategi og produktionsplanlægning og opdateres på den aktuelle udvikling af råvare- og finansmarkederne på et af tre årlige netværksmøder.

AgroMarkets HandelsErfa
- Vi er sammen, men hver for sig
                                                                                  

Vi kunne vælge at aflyse vores HandelsErfa møde, fordi vi ikke må eller kan samles i grupper pga coronakrisen. Men vi har så mange vigtige informationer, du ikke bør gå glip af.

Derfor gennemfører vi i stedet HandelsErfa via din computer, tablet eller telefon. Vi starter med fælles morgenmad kl 9.30, og du er velkommen til at invitere 1 gæst (kone/kæreste/kollega/nabo) med gratis.

Vi skal blot senest 7 dage før mødet have besked på, om I bliver 1 eller 2 deltagere. Så får du deltaljer om morgenmaden og link til mødet, hvor både John Jensen og Henrik Mulvad Madsen vha. dialog og interaktion fører dig igennem et par timers spændende samvær.

Du kan selvfølgelig stille spørgsmål og kommentere helt som normalt.

Vi mødes på skærmen:

Onsdag den 6. maj kl 9.30 – 12.00

 

DAGSORDEN

9.30           Kaffe, morgenbrød og bordet rundt sammen på PC, tablet eller mobil

10.00         Dialog om RÅVARER med John Jensen og Henrik Mulvad Madsen

11.10         Vi holder PAUSE og viser klip fra verdens råvaremarker

11.20         Dialog om FINANS med John Jensen og Henrik Mulvad Madsen

11.50         Dagens konklusioner og evt spørgsmål


Kontakt evt Elisabeth Skadhauge hos Agrovi for yderligere information.

 

Detaljeret dagsorden

RÅVARER

Råvarer generelt: I coronakrisens tegn
Coronakrisen satte skub i en udvikling, der allerede var i gang. Men det er ret forskelligt, hvordan råvarerne har reageret. Vi ser på vindere og tabere af den verdensomspændende krise, hvor du har fået endnu bedre mulighed for at gøre en god handel.

Animalske produkter: Vi tager pulsen
Når verden står i flammer, påvirker det naturligvis priserne på vores produkter. USA er pt toneangivende med stor indflydelse på vores svinepris. Men hvad med oksekød, fjerkræ og mælk?

Korn: En sikker handel
Mange undrer sig over, vi allerede har solgt 70 % af kornhøst 2020. Men husk, vi handler kun, når du 100 % sikkert kan få vores garantipris. Og vi hjælper dig med at få dine penge hjem i en tid, hvor selv de helt store må gå i knæ.

Soja, rapsskrå og -kager: Vi skal nok (igen) slå gennemsnittet
Når Arla mælk snart skal produceres med GMO frie produkter, løber vi ind i nye udfordringer. Også når vi igen skal have købt råvarer, for så bliver det til et højere niveau end hidtil.

Fodersæson 2020: Markedet kan hurtigt ændre sig
Vi kommer med vores bedste bud på det helt aktuelle niveau for færdig- og tilskudsfoder til bla kvæg, svin og fjerkræ, for det er meget forskelligt fra sæson til sæson.

Raps: Vi kommer ikke udenom
Vi skal have solgt noget mere af høst 2020, men skal jo også snart i gang med at kigge på høst 2021. Hvornår mon og til hvilket prisniveau?

Regn den ud: Styr dem, så de ikke styrer dig
Priserne kan virke (næsten) ens, når du fx skal købe planteværn, men lad dig ikke narre. Vi ser på dine med- og modspillere og gennemgår vores beregnere, så dine kompetencer styrkes. Vi får også en snak om vores forventninger til gødnings- og energipriserne.

FINANS 

Finans generelt: I coronakrisens tegn
Kan recession blive til depression på grund af coronakrisen? Svaret er, at alt afhænger af om og hvor godt, verden får gang i samfundet igen. Måske er helikopterpengene en hjælp.

Finansiering: Fast eller variabel rente
Baseret på ”Den japanske model”, der måske nok er upræcis og så alligevel ikke, giver vi dig bud på fremtidens renteudvikling. Vi ser også på SWAP, for måske er det nu, det skal afvikles.

Dollaren: Krisens faste holdepunkt
Der er en naturlig forklaring på, at dollaren holder fast, når nu USA kollapser. Desværre betyder det, at bedst som vi tror, krisen er slut, vil vores landbrugsprodukter miste værdi.