Prisberegneren er klar

Vores prisberegner på korn og raps for høst 2022 er et vigtigt redskab for dig, når du skal sikre den bedste betaling for dine afgrøder hos foderstoffen.

AgroMarkets er nu klar med prisberegneren på korn og raps for høsten 2022, nu hvor næsten alle firmaer er fremme med deres høstbetingelser for den kommende høstår.

Det bliver stadig sværere for hvert år at sammenligne resultaterne ved blot at kigge på høstbetingelserne. Derfor er det vigtigere end nogensinde at benytte prisberegneren til at finde de bedste afregningsbetingelser - og ikke blot den pris, som ser bedst ud ved første øjekast. Så kan man stå med størst muligt overskud, når råvarerne er solgt.

Firmaerne fastholder deres regnemetoder som sidste år, og de generelle betingelser holder sig også tæt på uændret. Der, hvor forskellen ligger i år, er på tørreomkostningerne.

Vi har generelt set store stigninger, grundet de stigende energipriser i løbet af året. Flere af firmaerne måtte også udgive deres høstbetingelser uden tørreomkostninger i starten, indtil at de kunne fastsætte en pris senere på året. Enkelte firmaer har taget beslutningen om, at de ikke sætter faste tørringsomkostninger, men i stedet afregner til dagspris.

Sammenligner man et identisk parti til samme pris mellem firmaerne, så ser vi i vores beregninger, at der nu er endnu større forskel mellem højeste og laveste udbetalte pris. Derfor er det endnu vigtigere end tidligere at kunne sammenligne de enkelte firmaer.

Skulle der tilbydes rabat på rensning eller tørring, så kan prisberegneren på korn og raps også klare det. Ud for hvert enkelt firma kan der tilføjes de enkelte priser, og hvis man har flere tilbud, kan prisberegneren håndtere dem alle på en gang.

En ting er sikkert: Der er mange penge til forskel mellem, hvilket firma man handler med, og hvilke afregningsbetingelser de har. Gennemskueligheden er ikke blevet større gennem årene, men et hjælpeværktøj kan være med til at give den gennemskuelighed.

Prisberegneren på korn og raps er tilgængelig på vores hjemmeside allerede nu og kan benyttes af alle med et AgroMarkets-abonnement.